Har du behov for flyttehjelp?

Det er offisielt – du har solgt boligen og flytte planleggingen er i gang. Som et resultat fortsetter du å stille deg et bestemt spørsmål om og om igjen: har du behov for flyttehjelp?

Du som mange andre står ovenfor et vanskelig valg – leie flyttehjelp eller å gjøre det selv. Er du en “førstegangs-flytter” vil du nok først prøve på det første. Du har kanskje ikke så stor leilighet og den er sparsomt møblert. Noen venner og familie kan fint hjelpe deg med de tyngste møblene, resten ordner du på egenhånd. Problemet ofte er at man undervurderer hvor stressende og utfordrende en flyttejobb kan være. Får du plass til alt i bilen? Må du leie flyttebil? Hva om vennene plutselig svikter på flyttedagen osv?

De neste tipsene her vil lede deg gjennom den noe forvirrende prosessen med å sikre at du velger rett flyttebyrå i Oslo. Å leie flyttehjelp vil spare deg for mye tid, bekymringer og stress.

Har du behov for flyttehjelp eller kan du gjøre det selv?

Før du bestemmer deg for å bruke tjenestene til et profesjonelt flyttefirma, må du være trygg på at din beslutning er den rette. Mange klarer seg fint med venner og familie og har du ikke en hel leilighet du skal flytte kan du kanskje forhøre deg med vennekretsen først om noen ønsker å hjelpe. De kan også gi deg gode tips hvis de har flyttet selv og har gode erfaringer med et flyttebyrå de vil anbefale deg. Flyttehjelp av venner og familie er det billigste alternativet til å leie flyttehjelp.

Hva koster flyttehjelp?

Det er viktig å undersøke flere alternativ og forhøre deg med flere flyttebyrå. Sammenlign priser så du vet hva du kan forvente deg at et profesjonelt flyttefirma. Du vil raskt finne ut av at prisene på flyttehjelp varierer mellom de ulike aktørene. Noen vil kanskje tilby deg flyttehjelp til 500 – 600 kroner timen. De bør du avskrive med en gang. Ofte er dette svart arbeid og ulovlig arbeidskraft. I verste fall finnes ikke flyttebyrået registrert i det hele tatt. Får du beskjed om at du må betale kontant? Styr unna! Men hva koster flyttehjelp er avhengig av hvilke tjenester du ønsker å bruke. Vanlige priser på flyttehjelp er timepriser mellom 900 – 1200 kroner timen, for flyttebil, sjåfør og bærehjelp.

Hvordan få best pris på flyttingen?

Planlegging er viktig. Detaljert informasjon til flyttebyrået sørger for at du ikke får noen overraskelser. Har du tunge møbler f.eks piano må du informere flyttebyrået om dette på forhånd. Kan du bidra til å bære selv holder det kanskje med å leie kun en flyttebil og sjåfør, da får du best pris på flyttingen.

Bedrift Omtale Les mer Besøk
1 Lokalt flyttebyrå Oslo Les mer Gå til
2 Australian Transport Les mer Gå til
3 Flyttebyrå Oslo Les mer Gå til
4 Adams Express AS Les mer Gå til
5 Transport og Montering Les mer Gå til

Be om en befaring

De fleste flyttebyrå tilbyr seg å komme på en befaring. Da får du en fastpris på hele flyttejobben og du har en oversikt hva flyttingen vil koste deg. Befaringen skal være gratis og du må ikke forplikte deg til noe under befaringen. Be om et skriftlig tilbudt etter befaringen.

Flyttehjelp priser

Sammenlign flyttebyrå

Flyttebyrå er det mange av. Gode flyttebyrå er det ikke like mange av. Sammenlign inntrykket du har fått av flyttebyrået. Er de raskt tilgjengelige? Får du svar på spørsmålene du stiller og har flyttebyrået gode evalueringer fra andre? Spør om flytteforsikring, hvordan du betaler og om flyttemannskapet snakker norsk.

Spørsmål å stille flyttebyrået:

  1. Hvor lang erfaring har flyttebyrået
  2. Hvilken forsikring tilbyr de
  3. Har de nødvendig utstyr for å fullføre jobben
  4. Spør om referanser fra andre kunder
  5. Hvordan kan du betale?
  6. Hva er din avbestillingsregler?
  7. Hva gjør de for å forhindre skader på eiendom
  8. Snakker de ansatt norsk
  9. Hva skjer hvis noe blir skadet
  10. Hvordan håndterer de tvister og klager

 

Å flytte med et flyttebyrå. er oftest den enkleste veien til en behagelig flytting. Man sparer egen rygg, samt bevarer vennskap og gode familierelasjoner. Men det er da viktig at man har valgt riktig samarbeidspartner.

Man skal være klar over at det er store forskjeller i både pris og kvalitet mellom flyttebyråer. Det vel derfor lønne seg å sjekke litt hos forskjellige. Vær kritisk til hvem man ber om tilbud fra. Det er mange flyttebyråer som kan fremstå som meget seriøse i sin reklame, men som rett og slett driver en tjeneste som grenser mot svindel.

 

Tagged with:

Pin It on Pinterest